Общи условия

    Общи условия
Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между "Курт Гроуп” ЕООД (наричан по-долу Alochasti.bg) от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн alochasti.bg (наричан за краткост сайт). Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на Alochasti.BG (с изключение на линка към настроящите "Общи условия"), потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези "Общи условия".

"Курт Гроуп” ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България с ЕИК: 204822002 и офис в гр. Варна, Бул. Христо смирненски 139

Когато посещавате, разглеждате или използвате този сайт, Вие заявявате, че разбирате и приемате посочените в същия права и задължения като правен еквивалент на подписан между страните писмен договор и приемате и се съгласявате да изпълнявате условията по този договор. Alochasti.BG си запазва правото да променя тези условия по всяко време и по всякакъв повод и ако Вие продължавате да използвате този сайт след подобна промяна това ще се счита за съгласие и приемане на променените условия и съдържание на този договор.

     Доставка
Всички продукти се доставят до всяка точка на територията на България и чужбина.

За България доставката се извършва от куриерска фирма Еконт Експрес. Всички клиенти на Alochasti.BG получават 30% отстъпка от цената за доставка на Еконт. Заплащат се при доставка с наложен платеж. Всяка пратка се изпраща автоматично с включена опция за преглед. При получаване в офис на Еконт или на адрес доставката се заплаща от клиента. При получаване на място от наш офис НЕ се заплаща доставка.

За чужбина поръчките се доставят от фирма DHL Express по въздух. За държавите означени с DPD доставката е сухопътна. След изпращане, получавате номер за проследяване на посочения при поръчка E-Mail.

     Методи на плащане

1. Плащане при доставка ( наложен платеж ). ALOCHASTI.BG работи с куриерска фирма "ЕКОНТ " и изпраща всяка пратка с автоматично включена опция за преглед. 2. Плащане по банков път . Заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от ALOCHASTI.BG банкова сметка. При получаване на стоката не дължите плащане на куриера. 3. Получаване от физически магазин на ALOCHASTI.BG. Заплащането се извършва в брой или с карта на каса в обект на ALOCHASTI.BG. Ако искате да платите чрез банков превод, Вие ще получите проформа фактура на стойността на поръчката. Като превода следва да се извърши на следната банкова сметка: > Обединена Българска Банка > Титуляр: Курт Гроуп ЕООД > IBAN: BG74UBBS80021037432550 > BIC: UBBSBGSF > Основание: Плащане по проформа ф-ра... ( изписа се номерът на фактурата ) При поръчка на оригинални части или части без право на връщане се изисква капаро/предварително предплащане .


     Рекламация
Всяка стока може да бъде рекламирана в установения срок на производителя. За целта се попълва протокол от лицензиран автосервиз(с печат на фирмата и прикачена диагностика за установен проблем по НАШ ПРОДУКТ), в който е монтирана стоката. Заедно с протокола се изпраща при производителя, който в срок до 30 работни дни трябва да представи решение дали одобрява рекламацията и дали ще възстанови заплатената сума или ще извърши замяна на стоката с нова. Рекламация за акумулатор се подава заедно с  гаранционна карта и документ от измерване на динамото на автомобила. Рекламации за повредена по време на транспорта стока, се разглеждат само въз основа на протокол за рекламация, изготвен в присъствието на куриера. В случаите, когато онлайн магазин ALOCHASTI.BG няма вина за възникнала рекламация, разходите по обратната пратка са за сметка на клиента.


Връщане

Клиента има право да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаване на стоката. За да бъдат върнати обратно закупените продукти , задължително УСЛОВИЕ е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят задължително на вида, в който клиента ги е получил. На връщане НЕ подлежат продукти, които не отговарят на тези условия. При връщане на закупена стока по желание на клиента , съгласно чл. 55. от Закона за защита на потребителите, транспортните разходи за изпращането и застраховката са за сметка на клиента и не се възстановяват.


    Отказ от поръчката
1. За България - Всяка една закупена стока от онлайн магазин Alochasti.BG може да бъде заменена или върната в законоустановения срок от 14 дни. За целта стоката не трябва да е употребявана или монтирана и със запазен търговски вид. В случай, че тези условия не са спазени, Alochasti.BG си запазва правото да не приеме върнатата стока. При връщане на стоката клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката. Сумата се възстановява до три работни дни след като стоката е получена обратно при Alochasti.BG.

2. За чужбина - Клиентът може да се откаже от поръчката в законоустановения срок от 14 дни от получаването, като сумата на стоката (без транспортните разходи) ще бъде възстановена по неговата карта, а транспортните разходи обратно към Alochasti.BG са за негова сметка. Ако стоката все още не е изпратена и клиентът иска да се откаже, възстановяваме цялата платена сума до седем работни дни, която включва цената за доставка и стойността на стоката. За вече изпратена стока, сумата се възстановява до четиринадесет работни дни след като стоката е получена обратно при Alochasti.BG.

    Автентичност
Alochasti.BG НЕ е официален представител на фирмите и производителите на тези продукти. Въпреки това всички стоки и продукти предлагани в този сайт са НОВИ И ОРИГИНАЛНИ по произход, доставени и гарантирани от официални представители на съответните марки с гаранционни условия.
    Поверителност на данните
Личните данни, които Alochasti.BG получава, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. Alochasti.BG гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време.

Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на Alochasti.BG, заедно с прилежащите към него данни, по всяко време при желание от страна на потребителя.

    Цена на поръчката
Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка. Alochasti.BG има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените Alochasti.BG има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя. Alochasti.BG се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително платена. на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка. Alochasti.BG има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените Alochasti.BG има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя. Alochasti.BG се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително платена.
logo